Laserterapi
Hvad er laserterapi?
Laserterapi er en supplerende terapi-form, som kan hjælpe med at speede helingsprocessen op og få helingen til at blive lidt bedre end den ville være blevet ved den almindelige heling.
Det fungerer ved at lyset fra laseren overfører energi til kroppens celler som får et energiboost til at kunne udføre helingsprocessen i kroppen. Når hunden har en skade, vil cellerne komme i energi-underskud, og det er dette der rettes op på med laser-terapien.
Laserterapi kan virke dæmpende på inflammationer, det kan virke smertedæmpende og der øger blodgennemstrømningen. Derudover kan det være med til en hurtigere sårheling.
De fleste hunde siger ikke så meget til laserterapien. Enkelte hunde bryder dig ikke om det, da den kan give en prikken eller summen. Det gør dog ikke ondt på hunden, men kan virke underligt. I disse tilfælde, kan jeg skrue lidt ned for styrken på laseren.
Hvornår bruges laserterapi?
Laserterapi kan bruges til både skader og kroniske lidelser.
Når en hund er inde til en almindelig konsultation og er den meget spændt op i musklerne, kan jeg finde på at bruge laseren til at "blødgøre" musklen lidt inden jeg arbejder med den. Det gør at musklen ikke er så hård at arbejde med til gavn for både mig og hunden. Er der andre områder jeg vurderer har gavn af laseren, er det en del af konsultationen.
Det er også muligt at bestille tid til laserterapi uden at skulle til en konsultation. Dette er mest tiltænkt skader og hunden skal have været omkring dyrlægen som har vurderet skadens omfang og som har sikret at hunden er dækket ind med medicin/smertestillende. Sådanne skader kan f.eks. være forvridninger, forstuvninger, forstrækninger o.l. Det anbefales dog, at der også bestilles tid til en konsultation, så eventuelle aflastningsproblematikker tages i opløbet.
Hunde der ikke kan modtage laser-terapi:
Drægtige tæver.
Hunde der har problemer med skjoldbrusk-kirtlen
Hunde med Cancer.